Skip to content
05_MG_1582_CAST_ClaudiadenBoer_1500px_web

Beeldessay voor CAST + Bouwstof talkshow op 25 oktober 2023

2023/10/20

In opdracht van Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST) maakte ik voor hun nieuwe publicatie Verdieping een beeldessay Thuis in de straat? Een serie die prikkelt na te denken over Tilburg als woonomgeving. Wat definieert kwaliteit, maar misschien nog meer; wie definieert kwaliteit? Is een gevoel van ‘thuis’ hetzelfde als ‘woon- en leefkwaliteit’? Kun je je thuis voelen op een ‘lelijke’ plek? Is een kwalitatieve plek een garantie voor een gevoel van thuis? En hoe machtig of onmachtig is de architectuur in deze?

Bouwstof talkshow
Op woensdag 25 oktober 2023 ben ik te gast in Bouwstof  om te vertellen over het beeldessay. Te gast die avond zijn ook filosofe en Denker des Vaderlands Marjan Slob, directeur van Schouwburg Concertzaal Tilburg Rob van Steen, architect Sanne van Haasteren en directeur van BVR Adviseurs, stedenbouwkundige en voormalig stadsbouwmeester Leiden Hilde Blank. Wethouder Bas van der Pol is aanwezig om de eerste uitgave van de vernieuwde publicatie Verdieping in ontvangst te nemen. Met ook Tourtje Tilburg, Straatpraat en Martijn Neggers die de avond scherp afsluit.

Bouwstof Talkshow | 25 oktober 2023
Studiozaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg
Inloop 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur
Tickets zijn hier te reserveren.

Over de publicatie
In deze editie van Verdieping gaan we vanuit verschillende perspectieven in op: Omgevingskwaliteit, voor wie?
Beeld cover + design van Verdieping is gemaakt door Kaftwerk.

 

MORE NEWS

Fotofestival Naarden

Tijdens Fotofestival Naarden, van 20 mei tot 18 juni, is mijn fotoboek Anchors onderdeel van de Nederlandse fotoboekententoonstelling in de Gele Loods.
Read more

Featured in F-Stop magazine

Two images of To pick up a stone are featured in the Landscape issue 2021 of F-Stop Magazine, and in great company with a lot of other beautiful works.
Read more

108 meter fotowand bouwroute in Spoorzone

In opdracht van Gemeente Tilburg maakte ik een fotopresentatie van 35 beelden voor op de ruim 108 meter aan bouwhekken.
Read more

Cookies are used on this website

Please confirm, if you accept tracking cookies from this website. You can also decline the tracking, so you can continue to visit this website without any data sent to third party services. Check the privacy policy for more information.